In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 13 maanden 7 uur per week

Waarom de opleiding Master of Financial Planning (MFP)?

Als Master of Financial Planning kun je de wensen van de vermogende particulier en ondernemer uitstekend inventariseren. Jouw advies is daar volledig op afgestemd. Je hebt affiniteit met een groot aantal vakgebieden van de financiële planning, waardoor je een ideale gesprekspartner bent voor jouw cliënt. Je schakelt makkelijk tussen particuliere en zakelijke contacten en complexe financiële planningsvraagstukken zijn voor jou een uitdaging.

Voor wie bedoeld?

Je werkt in de financiële dienstverlening, als manager van een financiële planningsafdeling of als (zelfstandig) financieel adviseur. Collega-adviseurs coach en inspireer je met jouw kennis. Je signaleert kansen tussen de verschillende afdelingen en weet de kennis van alle afdelingen te benutten. Als zelfstandig ondernemer ben je adviseur op het allerhoogste niveau. Vanwege jouw expertise is beloning op basis van uurtarief vanzelfsprekend.

Methodiek

De leerstof die je thuis bestudeert, wordt tijdens de bijeenkomsten besproken. Er is veel aandacht voor discussie en (praktijk)vragen van de deelnemers. Samen leg je verbanden tussen de diverse kennisgebieden. Je rondt de Master of Financial Planning af met een thesis over een actueel financieel thema. Deze thesis verdedig je tegenover de examencommissie.

Het resultaat

Na het volgen van de Master of Financial Planning kun je het complete financiële planningstraject voor je klant begeleiden en gedeeltelijk zelf uitvoeren. Je bent in staat een inventariserend gesprek te voeren over doelstellingen, planning en toekomstverwachtingen. Je brengt structuur aan in de financiële planning van de klant (ondernemer of particulier) en organiseert voor hem een financieel goed geregelde toekomst.

Het diploma

Als je de Master of Financial Planning succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Master of Financial Planning (MFP).

Tijdsinvestering

De Master of Financial Planning duurt 13 maanden en bestaat uit 25 bijeenkomsten van een dag. Dit is inclusief examen. Naast deze bijeenkomsten dien je ongeveer 7 uur per week voor zelfstudie te reserveren.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Master of Financial Planning (MFP). Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-525 88 72.

Heeft u advies nodig?