In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 4 dagen 6 uur per week

Waarom de opleiding Bedrijfskundige Leergang voor Verzuim- en Inkomensspecialisten (basis)?

Organisaties hebben te maken met (hoge) schadelast door verzuim. Bij de aanpak hiervan laten zij zich bijstaan door professionals die de problematiek vanuit hun eigen specialisme benaderen. Vaak is deze insteek bedrijfs – medisch of juridisch. Veelal ontbreekt daardoor het vermogen om verzuim organisatie breed te zien en komt men niet tot een structurele oplossing waardoor kostbare energie en geld verloren gaat. Het doorgronden, voorkomen en oplossen van duurzame inzetbaarheidsvraagstukken op organisatieniveau vraagt om kennis over hoe het in de cockpit van een bedrijf werkt. Daarmee realiseer je een overkoepelende aanpak, gebaseerd op bedrijfskundige expertise.

Voor wie bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor alle Risicomanagement-, Verzuim- en Inkomensspecialisten. Professionals die hun blik en werkaanpak vanuit een bedrijfskundig perspectief willen verruimen en zo hun eigen impact en effectiviteit willen vergroten. Een behaalde GRMC-, RVI- of VVI-opleiding is wenselijk.

Methodiek

De leerstof die je thuis bestudeert, bespreken we tijdens de bijeenkomsten. We leggen verbanden tussen diverse kennisgebieden en er is volop aandacht voor vragen vanuit de praktijk. Bovendien maken we veel tijd vrij voor discussies met docenten en mededeelnemers.

Het resultaat

Door het volgen van deze opleiding, verwerf je een betekenisvolle en onderscheidende positie ten opzichte van cliënten (intern of extern) en concurrenten. Daarnaast versterk je jouw adviesvaardigheden op de bedrijfskundige en organisatorische advisering.

Het diploma

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het postbachelordiploma Bedrijfskundige Leergang voor Verzuim- en Risicomanagement Consultant (Basis) van de Avans Hogeschool B.V.

Tijdsinvestering

Binnen deze opleiding wordt invulling gegeven aan 4 klassikale lesdagen van 6 uur. De voorbereiding vergt ongeveer 6 uur per lesdag. De opleiding rond je af door het schrijven van een businesscase. Het schrijven van de afsluitende business case zal, bij gedegen lesvoorbereiding en goede lesparticipatie, gemiddeld 10 uur in beslag nemen.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Bedrijfskundige Leergang voor Verzuim- en Inkomensspecialisten (basis). Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Tessa Doove via tdoove@avansplus.nl of via 076 – 525 88 61.

Heeft u advies nodig?