In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 4 maanden 5 uur

Waarom de opleiding Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI)?

Het sociale zekerheidsstelsel verandert in een hoog tempo. De nieuwe wetten en regels zijn vaak complex en onoverzichtelijk. Veel ondernemers schakelen dan ook adviseurs in bij het beantwoorden van hun vragen. Welke mogelijkheden zijn er bijvoorbeeld om het kostbare ziekteverzuim terug te dringen? Hoe kun je het aantal (deels) arbeidsongeschikte medewerkers met een re-integratietraject verminderen? En welke opties zijn er om de risico’s af te dekken? De opleiding Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) legt een goede basis voor adviezen over (verzekerd) verzuim en inkomen aan het mkb. We benaderen de onderwerpen van verschillende kanten, maar het accent ligt op de juridische en financiële aspecten.

Voor wie bedoeld?

Je bent adviseur op het gebied van verzuimmanagement (financieel adviseur, assurantieadviseur, casemanager, EB-adviseur). Je wilt je kennis over (verzekerd) verzuim en inkomen uitbreiden en meer weten over het sociale zekerheidsstelsel.

Methodiek

Geen lange theoretische beschouwingen, maar leren door te doen. Dat is het uitgangspunt van de opleiding Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®). De leerstof is dan ook praktisch en sluit goed aan op je dagelijkse werkzaamheden. Je leert veel van je mededeelnemers en wordt begeleid door zeer ervaren docenten die zelf ook werkzaam zijn in het vak. Je sluit de opleiding af met een openboekexamen. Als je hiervoor een onvoldoende haalt, mag je eenmaal kosteloos herkansen.

Het resultaat

Na afloop van de opleiding Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) heb je niet alleen een kennisvoorsprong op collega’s en concurrenten, maar weet je hier ook een commercieel succes van te maken.

Het diploma

Als je de opleiding Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) succesvol hebt afgerond, ontvang je het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) van Avans Hogeschool (dus niet Avans+). Je mag de titel Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement voeren en kunt je inschrijven in het EB-register.

Tijdsinvestering

De opleiding Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) duurt 4 maanden en bestaat uit 8 bijeenkomsten (16 dagdelen) in de middag- en avonduren. Daarnaast ben je ongeveer 5 uur per week aan zelfstudie kwijt.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI). Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Tessa Doove via tdoove@avansplus.nl of via 076 – 525 88 61.

Heeft u advies nodig?