In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 2 maanden 3 uur per week

Waarom de opleiding Risicomanagement op arbeid?

Binnen organisaties speelt risicomanagement een steeds belangrijkere rol. Tot op dit moment worden daarin vooral financiële risico’s als uitgangspunt genomen. Organisaties in Nederland zijn echter veel meer afhankelijk van risico’s op het gebied van arbeid (medewerkers) dan van financiële risico’s. Allerlei factoren beïnvloeden de productiviteit van medewerker en bedreigen de bedrijfscontinuïteit.

Het anticiperen op arbeidsrisico’s vraagt om een integrale benadering waarin alle factoren meegenomen kunnen worden. Daarbij is het in kaart brengen alleen niet voldoende. In deze opleiding risicomanagement op arbeid gaan we in op welke risico’s er zijn en hoe je deze specifiek op het gebied van gezondheidsmanagement analyseert en meetbaar maakt.

Voor wie bedoeld?

De opleiding Risicomanagement op Arbeid is opgezet voor mensen die in hun beroep veel te maken hebben met het adviseren van bedrijven over risico’s die te maken hebben met arbeid zoals ziekteverzuim, bijvoorbeeld risico adviseurs, intermediairs, financieel danwel verzekeringsadviseurs en accountants.

Methodiek

De opleiding is toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Je leert theorie en vertaalt dit naar je eigen klantorganisaties. Tijdens interactieve bijeenkomsten pas je de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van jouw mededeelnemers.

Het resultaat

Na het volgen van de opleiding ben je bekend met de basisbegrippen rondom risicomanagement op arbeid. Je kan dit plaatsen in de ontwikkelingen waarmee de ondernemer geconfronteerd wordt. Daarnaast zie je het belang in van risicomanagement op arbeid en kun je hier over adviseren.

Het diploma

Na het succesvol afronden van deze opleiding, ontvang je het deelnamebewijs Risicomanagement op arbeid. Wanneer je in het Risicomanagement Register of EB Register staat vermeld, dan worden PE uren bijgeschreven.

Tijdsinvestering

De opleiding Risicomanagement op Arbeid duurt circa 2 maanden. De 3 bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats in de middag- en avonduren. Naast deze bijeenkomsten dien je rekening te houden met ongeveer 3 uur zelfstudie dan wel voorbereiding per week.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Risicomanagement op arbeid. Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Tessa Doove via tdoove@avansplus.nl of via 076-525 88 61.

Heeft u advies nodig?